Over Dutch Hair

Even voorstellen, Cor Bouw & Patrick Kalle

Cor Bouw

Al op 9-jarige leeftijd wist hij wat hij worden wilde later; hairstylist. Vijftien jaar later, in 1994, start hij zijn eerste zaak in Harderwijk, Haarmode 2000 en al snel heeft hij een groot team van 18 medewerkers om zich heen.
Wegens groot succes en drive om weer een nieuwe onderneming van onderaf te starten, verkoopt hij de salon in 2000 om een kleine kapsalon in Nunspeet op te richten, Cor Hair & Make-up. In de eerste instantie een eenmanszaak maar ook hier groeit hij in rap tempo door en in 2007 opent hij Creators of Restyling in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Nunspeet.

Ondertussen heeft Cor door zijn gedrevenheid en passie als kapper nog een aantal jaar als international ambassador en trainer voor Farouk Systems USA gewerkt, waardoor hij enorme podiumervaring heeft opgedaan over de hele wereld.

Als vervolg van het succes is er in 2008 de oprichting van het merk: Dutch Hair met naast Nunspeet nu ook een vestiging in Ermelo, wederom in een toonaangevend pand. Cor Bouw gaat als Business Director samenwerken met Patrick Kalle, Artistic Director van Dutch Hair.

De formule Dutch Hair heeft inmiddels landelijk en internationaal furore, aangezien er een platform gemaakt wordt voor de ambitieuze kapper die meer wil dan alleen knippen. Vandaar dat er binnenkort in Laren de eerste franchiseonderneming van Dutch Hair geopend gaat worden.

Cor zijn werk is al vele malen te bewonderen geweest op nationale en internationale covers, fashion shows en op TV (o.a. RTL Boulevard). Met een dubbele nominatie bij de Coiffure Awards 2009 en maar liefst 7 teamnominaties in 2010. Tegenwoordig richt hij zich meer en meer op het coachen en aansturen van teams en salons, om het beste in iedereen naar boven te halen.

Laten groeien van mensen en de waardering krijgen van anderen is het begin van een krachtige cirkel.
Cor Bouw 2010Patrick Kalle

Patrick is de derde generatie kapper en begon al op de vroege leeftijd van 11 jaar te werken in de salon van zijn vader in Weesp waarna hij in1985 zijn diplomas behaalde op the Pivot Point Hairdressing School en Patrick begon te  werken bij Yourline in Amsterdam het bij- en na scholing instituut voor de Nederlandse kapper. In 1991 nam Patrick de zaak van zijn vader over in Weesp waar hij 18 jaar de leiding had over Kalle Hair Fashion wat uitgroeide tot een prachtig bedrijf wat sinds 2009 wordt voortgezet door Harry van de Poel. In 2009  starte Patrick samen met Cor Bouw het nieuwe kapsalon concept Dutch Hair Salons en Academy op waar Patrick verantwoordelijk is als Artistic Director. Vanaf 1991 was Patrick actief lid van Pivot Points International Artistic Team daar legt Patrick op een inspirerende wijze stap voor stap zijn bijzondere creaties uit en stileerde hij vele covers van het internationale modeblad daarbij zag Patrick knippen als een kunstvorm.

Patrick is actief betrokken als coach en kapper bij de ontwikkeling van de Nederlandse Haarmodelijn van de Gezamelijk Nederlandse Kappers (GNK).
Patrick streeft daarbij altijd naar nieuwe vormen in haarlijnen en wil uitblinken in technieken.
Patrick handhaaft een hoge norm in zijn ambacht als trainer, podiumartiest en stylist, altijd strevend naar perfectie in techniek en vormen.

Sinds 2004 is Patrick international Artistic Director van Farouk Systems USA en actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe collecties en trainingen. Europese distributeurs maken veelvuldig gebruik van Patrick om de nieuwste producten en technieken op de markt te zetten. In 2008 maakte Patrick in opdracht van Farouk Systems USA de eerste internationale collectie genaamd Vision hierna volgde in 2009 The Classics en voor 2010 Contradiction. Inmiddels heeft Patrick al in diverse shows en tv-programmas opgetreden met als absolute high lights van 2010; de bruiloft van Yolanthe en Wesley Sneijder in Toscane en zijn medewerking aan een grootste TV productie in New York met niemand minder dan Donald Trump. De uitzending hiervan zal in Nederland te zien zijn in het voorjaar van 2011.

Maak het verschil, leg daarbij enthousiasme en creativiteit in het idee en passie en excellence in de uitvoering.
Patrick Kalle 2010         www.patrickkalle.com